X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Ribeye Hollands Rund aan 't stuk €36,95/ kg
Ribeye Hollands Rund aan 't stuk €36,95/ kg
0 Review | Review toevoegen
De ribeye is gesneden van de fijne rib. Een prachtige biefstuk met een volle smaak.
€ 18,48
 
♥HOLLANDS RUND!
Het Hollands Rund waar wij mee werken is opgegroeid in Nederland en dit mooie ras "Blonde d'Aquitaine" zien we dan ook steeds meer verschijnen in ons Hollandse landschap.
Zoals de naam al doet vermoeden vindt het ras zijn oorsprong in de zuidwest Franse regio Aquitanië. Tot 1920 waren er drie onderrassen in Aquitainië en omgeving namelijk de Garonnaise rondom de river de Garonne tussen Agen en Bordeaux, de Quercy en de Blonde van de Pyreneeën aan de voet van de westelijke Pyreneeën. Door deze rassen te combineren en te kruisen met enkele andere rassen, zoals de Limousin (rund) en Charolais (rund), ontstond een vleesras dat unieke eigenschappen wist te combineren.
Het vlees is van de hoogste kwaliteit; mals, fijndradig en smaakvol, en de dieren vervetten minder snel.

BEREIDINGSTIPS
Laat het vlees altijd goed op kamertemperatuur komen voordat het de pan in gaat!                             
Kruid het vlees met versgemalen peper en zout.               
Vlees in de diepvries bewaard? Laat het dan heel rustig in de koelkast ontdooien. 
   Dep het vlees goed droog voordat u het gaat bereiden.

SMAAK VAN RIBEYE
Ribeye heeft een rijke, volle en intense smaak die wordt versterkt door het hoge vetgehalte. Het vlees is ook erg mals en heeft een sappige textuur. Door de goede marmering van het vlees blijft de ribeye tijdens het bereiden op de BBQ lekker mals en sappig. Zoals je in het lijstje hierboven kunt lezen is het ras van hoge invloed op de uiteindelijke smaak van het vlees.

RIBEYE BEREIDEN OP DE BBQ

Ribeye kan op verschillende manieren bereid worden op de BBQ. Zo kan je ervoor kiezen om de ribeye direct te grillen boven de hete kolen, maar ook indirect garen is een goede optie. Door indirect te garen krijgt het vlees de kans om langzaam te garen en blijft het sappig en mals. Een combinatie kan natuurlijk ook: indirect langzaam garen en daarna op hoge temperatuur afgrillen: de reverse sear techniek.
De ribeye is als steak te snijden en te grillen, maar ook een groter stuk in een keer garen en daarna portioneren voor je gasten is een fantastische methode. Gebruik hiervoor de bovengenoemde reverse sear methode. En wat dacht je van een groot stuk ribeye aan het spit? Het water loopt al in de mond!

KERNTEMPERATUUR VAN RIBEYE
Om de perfecte ribeye te krijgen is het belangrijk om de kerntemperatuur in de gaten te houden. De ideale kerntemperatuur voor ribeye ligt ongeveer op 48 graden Celsius voor medium-rare, vanaf 51 graden kun je spreken over medium garing. Het is belangrijk om de ribeye na het bereiden nog even te laten rusten zodat de sappen in het vlees zich goed kunnen verdelen.

AANSNIJDEN VAN RIBEYE
Het aansnijden van ribeye is ook belangrijk voor de smaakbeleving. Het is aan te raden om het vlees tegen de draad in te snijden zodat het vlees minder taai is. De draad van ribeye loopt anders per stuk van de ribeye, het vet oog en het aangrenzende stuk vlees. Wanneer je de draad niet ziet lopen kun je je met je vingers over het vlees wrijven en de richting van de vezels voelen.
                 
⇒ 100 % Rundvlees.
⇒ Verpakt onder beschermende atmosfeer.

⇒ Leveringsconditie: Vers ingevroren, Naturel, Gesealed.          
⇒ Smaak & kwaliteitsgarantie.

Ontdek zelf de smaak van overheerlijk vlees, prachtig voor u verpakt en daarmee geven wij u een vers en smaakgarantie. Direct vers ingevroren, waardoor smaakverlies en malsheid gegarandeerd blijven.
Door de ervaring weten we precies wat echt een lekker stukje vlees is, maar ook de juiste manier van verwerken speelt mee. Alleen op deze manier mag ons stukje vlees vorstelijk genoemd worden

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

100% Rundvlees
Allergenen: Geen
Onze producten worden bereid in een niet glutenvrije omgeving.
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.