♥HEYDE HOEVE VARKENSVLEES
Heyde Hoeve varkensvlees komt van Duroc varkens, een ras met zeer goede vleeseigenschappen.
Mals van kwaliteit en uitgesproken lekker van smaak.
De gemarmerde structuur die kenmerkend is voor het Duroc ras zorgt voor een unieke sappige en zachte smaak.
♥OUDERWETS LEKKER ♥ DE SMAAK VAN VRÜGER!
BEREIDINGSTIPS
* Laat het vlees altijd goed op kamertemperatuur komen voordat het de pan in gaat!
* Kruid het vlees met versgemalen peper en zout.
Bak het vlees het liefst in een klontje reuzel en roomboter. Dat zorgt voor een heerlijke smaak en jus!
* Vlees in de diepvries bewaard? Laat het dan heel rustig in de koelkast ontdooien.
Dep het vlees goed droog voordat u het gaat bereiden.
SMAAK VAN PROCUREUR
Procureur heeft een rijke, volle smaak en is goed gemarmerd, wat betekent dat er vet doorheen loopt. Dit zorgt voor extra sappigheid en smaak. Het vlees heeft echter wel een stevige structuur door het bindweefsel. Dit maakt het perfect om langzaam te garen op de BBQ, waardoor het vlees zo mals wordt dat het bijna uit elkaar valt.
PROCUREUR BEREIDEN OP DE BBQ
Procureur leent zich perfect voor langzaam garen op de BBQ, bijvoorbeeld door middel van de low and slow methode. Dit betekent dat het vlees op lage temperatuur, zo’n 110-120 graden Celsius, gedurende meerdere uren wordt gegaard. Hierdoor breekt het bindweefsel af en wordt het vlees lekker mals. Het is ook mogelijk om procureur kort te grillen op hoge temperatuur, maar dit is wel aan te raden wanneer het vlees van goede kwaliteit is.|
KERNTEMPERATUUR VAN PROCEREUR
Omdat procureur een stuk vlees met veel bindweefsel en vet is, is het belangrijk om het langzaam te garen op de BBQ om het mals en sappig te maken. De ideale kerntemperatuur voor de procureur is tussen de 90 en 95 graden Celsius. Bij deze kerntemperatuur is het vlees goed gaar en heeft het bindweefsel de tijd gehad om af te breken, waardoor het vlees lekker mals wordt. Wanneer je gaat voor een korte grill bereiding houdt je 70 graden aan als kerntemperatuur. Het is aan te raden om de kerntemperatuur van het vlees te meten met een digitale vleesthermometer, zodat je zeker weet dat het vlees gaar is en niet te droog wordt.
VAN PROCUREUR NAAR PULLED PORK
De procureur is een prima stuk vlees om mee te experimenteren op jouw barbecue. Een procureur wordt ook vaak gebruikt om, de inmiddels beroemde, pulled pork van te maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is geduld. Maar dit is dubbel en dwars de moeite waard!
⇒ 100 % Varkensvlees.
⇒ Verpakt onder beschermende atmosfeer.
⇒ Leveringsconditie: Vers, Naturel, Gesealed.
⇒ Smaak & kwaliteitsgarantie.
Ontdek zelf de smaak van overheerlijk vlees, prachtig voor u verpakt en daarmee geven wij u een vers en smaakgarantie. Direct vers ingevroren, waardoor smaakverlies en malsheid gegarandeerd blijven.
Door de ervaring weten we precies wat echt een lekker stukje vlees is, maar ook de juiste manier van verwerken speelt mee. Alleen op deze manier mag ons stukje vlees vorstelijk genoemd worden