X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Bavette Hollands Rund aan 't stuk €23,75/ kg Bavette Hollands Rund aan 't stuk €23,75/ kg Bavette Hollands Rund aan 't stuk €23,75/ kg
Bavette Hollands Rund aan 't stuk €23,75/ kg Bavette Hollands Rund aan 't stuk €23,75/ kg Bavette Hollands Rund aan 't stuk €23,75/ kg
Bavette Hollands Rund aan 't stuk €23,75/ kg
0 Review | Review toevoegen
Bavette (Flank steak). Vlees heeft grove stuctuur, lange draad zeer goed doorbloed wat zijn intense smaak verklaard (Verkoop diepgevroren).
€ 11,88
 
♥HOLLANDS RUND!
Het Hollands Rund waar wij mee werken is opgegroeid in Nederland en dit mooie ras "Blonde d'Aquitaine" zien we dan ook steeds meer verschijnen in ons Hollandse landschap.
Zoals de naam al doet vermoeden vindt het ras zijn oorsprong in de zuidwest Franse regio Aquitanië. Tot 1920 waren er drie onderrassen in Aquitainië en omgeving namelijk de Garonnaise rondom de river de Garonne tussen Agen en Bordeaux, de Quercy en de Blonde van de Pyreneeën aan de voet van de westelijke Pyreneeën. Door deze rassen te combineren en te kruisen met enkele andere rassen, zoals de Limousin (rund) en Charolais (rund), ontstond een vleesras dat unieke eigenschappen wist te combineren.
Het vlees is van de hoogste kwaliteit; mals, fijndradig en smaakvol, en de dieren vervetten minder snel.

BEREIDINGSTIPS
Laat het vlees altijd goed op kamertemperatuur komen voordat het de pan in gaat!                             
Kruid het vlees met versgemalen peper en zout.               
Vlees in de diepvries bewaard? Laat het dan heel rustig in de koelkast ontdooien. 
   Dep het vlees goed droog voordat u het gaat bereiden.

SMAAK VAN BAVETTE
Bavette heeft een volle, intense smaak en een stevige textuur. Het vlees heeft een grove structuur en een uitgesproken draad. Het is van nature vrij mager, maar zeker graangevoerde rassen hebben een goede marmering waardoor het vlees sappig blijft tijdens het grillen. Door het vlees op de juiste manier te bereiden, wordt de smaak nog intenser en het vlees nog malser.

BAVETTE BEREIDEN OP DE BBQ
Bavette is een veelzijdig stuk vlees dat op verschillende manieren bereid kan worden op de BBQ.
- Een bavette laat zich graag voorzien van een stevige steak rub of langdurige marinade om het wat extra mals te maken.
- Het vlees kan vervolgens op hoog vuur gegrild worden, waarbij het belangrijk is om het vlees regelmatig te draaien.
- Door de langwerpige vorm leent het zich ook perfect om een rollade van te maken.
- De bavette kun je ook in reepjes snijden om lekker te worden voor door een noodle gerecht of een salade.

KERNTEMPERATUUR VAN BAVETTE
De kerntemperatuur van bavette op de BBQ is belangrijk voor de smaak en malsheid van het vlees. De ideale kerntemperatuur voor bavette is ongeveer 52 – 54°C. Bij een lagere temperatuur is het vlees nog wat stug, bij een hogere temperatuur heb je kans dat het droog wordt. Het is belangrijk om een vleesthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te meten, en het vlees na het grillen te laten rusten zodat het vocht zich kan verdelen en het vlees nog malser wordt.

AANSNIJDEN VAN BAVETTE
Door de grove structuur en draad van de bavette is het belangrijk om tegen de draad in te snijden. De draad zijn de spiervezels die je bij een bavette duidelijk ziet lopen. Dit zorgt voor een malser mondgevoel: je snijdt de draad kapot in plaats van dat je deze kapot moet kauwen in je mond. De draad van bavette loopt over de breedte van het vlees en zeker bij een hele bavette zie je deze ook met de halve maan vorm meedraaien., wanneer je hem niet ziet lopen kun je je met je vingers over het vlees wrijven en de richting van de vezels voelen. Snijd vervolgens met een scherp mes dunne plakken tegen de draad in, dus haaks op de draad, en serveer direct voor de beste smaak en textuur.
                 
⇒ 100 % Rundvlees.
⇒ Verpakt onder beschermende atmosfeer.

⇒ Leveringsconditie: Vers ingevroren, Naturel, Gesealed.          
⇒ Smaak & kwaliteitsgarantie.

Ontdek zelf de smaak van overheerlijk vlees, prachtig voor u verpakt en daarmee geven wij u een vers en smaakgarantie. Direct vers ingevroren, waardoor smaakverlies en malsheid gegarandeerd blijven.
Door de ervaring weten we precies wat echt een lekker stukje vlees is, maar ook de juiste manier van verwerken speelt mee. Alleen op deze manier mag ons stukje vlees vorstelijk genoemd worden

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Allergenen: Geen
Onze producten worden bereid in een niet glutenvrije omgeving.
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.